0.00 грн.
Зробити замовлення
Популярний
Продано
- Виробник: ТМ "SeedEra"
- Наявність: Немає в наявності
42.50 грн.
Семена Пепино 5 семян - Рослина для аматорського вирощування у відкритому та захищеному ґрунті, контейнерах, оранжереях. Вирощують тільки через розсаду. Оптимальна температура для пророщування насіння +26–28°С. Розсаду висаджують у відкритий ґрунт, після того як мине загроза заморозків. Рослина високоросла, потребує вирощування на шпалері та обов’язкового пасинкування (кожний тиждень). Погано переносить надлишок вологи, різкі перепади температури (особливо більше +30°С). М’якуш м’який, соковитий, ароматний, нагадує за смаком диню чи манго. Плоди пепіно заморожують, сушать, сахарять, з них готують смачне желе.
Насіння пепіно родом з Південної Америки, а точніше з району Анд, де він росте високо в горах. Ця рослина відноситься до пасльонових, хоча називають його по різному: солодкий огірок, динна груша, перуанський огірок, динний кущ, манговий огірок, грушева диня, динне дерево, аймара, кечуа. Пепіно не погано переносить спеку і любить високу вологість, оптимальний температурний режим 20-25 градусів, без великих перепадів протягом дня. Плоди трохи кислуваті, тому що зміст Вітаміну С в солодкому огірку більше ніж у цитрусових. М'якоть ніжна, соковита, з приємним ароматом на 92% складається з води, від безбарвної до жовтої, а іноді і до оранжевого забарвлення. Перед вживання в їжу краще почистити, бо шкірка може бути трохи гіркою.
Вирощування пепіно:
Для хорошого результату спочатку необхідно пророщувати насіння. Робити це необхідно в неглибокій ємності з кришкою, яка щільно закривається, для підтримання потрібної вологості. Дно ємності застилають фільтрувальним папером, але можна і серветками, на які висівають насіння. Після чого закриваємо кришкою і зберігаємо при середній температурі близько 28 градусів до появи паростків. Для підтримки потрібної температури в ємностях можна зробити шторки з фольги або інших відображаючих матеріалів. Після появи паростків насіння необхідно підсвічувати цілодобово, до появи двох сім'ядоль !!! 3-4 рази на тиждень ємність з насінням потрібно провітрювати по 10-20 секунд і якщо необхідно, зволожувати папір. Бувають випадки, що насіння загниває, так і не встигнувши скинути шкірку. Якщо рослина не може сама звільнитися потрібно дуже обережно йому допомогти, щоб не відламати сім'ядолі. Розсада солодкого огірка майже не тягнеться і розвивається дуже компактно.
Після того як динна груша скине шкірку і розвинулися нормальні сім'ядольні листя можна пікірувати розсаду в горщики з легким грунтом, який бажано просочити фундазолом. Перший тиждень після пікіровки потрібно продовжувати підсвічувати розсаду 24 години на добу лампами денного світла. Потім протягом місяця підсвічувати потрібно по 16 годин на добу і ще місяць по 14 годин. Після цього можна переходити на природне освітлення. У цей період температура, вологість і полив аналогічні технології солодкого перцю.
Зав'язування плодів може відбуватися в 2 етапи: з початку квітня до середини травня і з кінця серпня до початку жовтня, що пов'язано з довжиною світлового дня. Для ранньої зав'язі пепіно потрібно висаджувати в теплицю з обігрівом і там створюють такі ж умови як і для томатів. Хоч всі пасльонові і самозапильні, але при наявності бджіл ймовірність появи зав'язі стає більше. У літній період навіть при великій кількості квітучих квітів зав'язь НЕ зав'язується через високу денну температуру.
У разі якщо плоди зав'язалися на осінь, перед настанням холодів потрібно пересадити солодкий огірок в вазон або діжку. Після чого занести в будинок або оранжерею, де плоди дозріють до кінця осені або до нового року. Поява на листі бузкових смужок не є ознакою хвороби рослини, а ось біліють квітки не дасть свого плоду і зав'язі.
Відгуків (0)
Немає відгуків про цей товар.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.